Van Hamelen & The Rats

STIP theaterproducties

compositie

Oktober 2022 t/m december 2022

Een muzikaal sprookje met een staartje 
Lennart Monaster / STIP theaterproducties

Van Hamelen is de grootste popster ooit met meer volgers dan YouTube zelf. Zijn achtergrondkoor van ratten volgt hem overal. Op elk gek podium, in elk raar land, met elk raar pakje aan dat hun idool voor ze uitkiest. Hoe verder ze reizen, hoe gekker het wordt. De liedjes worden raarder, de pakjes idioter. En natuurlijk gaan ze mee met wat hij van ze vraagt, hij is immers de Rattenvanger! Ook de jonge rat Tara is dolblij als ze als nieuwste bandlid mee mag doen. Tot ze voor een keuze staat die ze nooit meer terug kan draaien. Het hele achtergrondkoor begint opeens te twijfelen. Willen ze dit eigenlijk wel? Is de Rattenvanger te gek? Of zijn zij gek?

Stuiter mee op de krankzinnige tournee met Van Hamelen en zijn Ratten. Een muzikale ratten- komedie vol glitter en glamour over opkijken naar iemand en diegene blind volgen naar plekken waarvan je niet weet of je er eigenlijk wel wilt zijn.

Lennart Monaster

Lennart Monaster maakt energiek muziektheater vol humor over actueel schurende thema’s. Monaster slaagt er bijzonder goed in om actuele, schurende thema’s invoelbaar en persoonlijk te maken voor een publiek van alle leeftijden. Dat bewees hij in eerdere regies als Bezoek voor Beer (Zilveren Krekel 2016), De Kleine CowboyAssepoesters AssepestersGewoon Held en Kanonnenvoer.

“Het is mijn zoektocht in kleine, fantasievolle verhalen de grote vraagstukken van nu te verbeelden. De bezwete worstelingen van mijn personages zeggen hoopvol: wees gerust, je bent niet de enige die worstelt”

STIP theaterproducties

Samen met talentvolle theatermakers maken we de meest uitlopende voorstellingen en maken we van jeugdtheater een totaalbeleving. De jeugdervaring begint niet pas in het theater, maar al thuis. Op stiponstage.nl ontdek je nog meer leuks en ook in theater is er veel voor en na de voorstelling te beleven.

Meer informatie

Website STIP theaterproducties: stipproducties.nl Website voor publiek: stiponstage.nl/VanHamelen

Concept/regie Lennart Monaster
Tekst Lucas de Waard
Compositie Freek den Hartoghpage1image1204126128
Spel & muziek Eva van der Post, Jacob de Groot, Scott Beekhuizen, Ruta van Hoof, e.a.
Vormgeving Dieuweke van Reij
Lichtontwerp Wilfred Loopstra
Beeld Arthur Mebiuspage1image1204147696