Van Hamelen & The Rats

STIP theaterproducties

regie en muziek

Oktober 2022 t/m december 2022

Een muzikaal sprookje met een staartje 
STIP theaterproducties

Van Hamelen is de grootste popster ooit met meer volgers dan YouTube zelf. Zijn achtergrondkoor van ratten volgt hem overal. Op elk gek podium, in elk raar land, met elk raar pakje aan dat hun idool voor ze uitkiest. Hoe verder ze reizen, hoe gekker het wordt. De liedjes worden raarder, de pakjes idioter. En natuurlijk gaan ze mee met wat hij van ze vraagt, hij is immers de Rattenvanger! Ook de jonge rat Tara is dolblij als ze als nieuwste bandlid mee mag doen. Tot ze voor een keuze staat die ze nooit meer terug kan draaien. Het hele achtergrondkoor begint opeens te twijfelen. Willen ze dit eigenlijk wel? Is de Rattenvanger te gek? Of zijn zij gek?

Stuiter mee op de krankzinnige tournee met Van Hamelen en zijn Ratten. Een muzikale ratten- komedie vol glitter en glamour over opkijken naar iemand en diegene blind volgen naar plekken waarvan je niet weet of je er eigenlijk wel wilt zijn.

STIP theaterproducties

Samen met talentvolle theatermakers maken we de meest uitlopende voorstellingen en maken we van jeugdtheater een totaalbeleving. De jeugdervaring begint niet pas in het theater, maar al thuis. Op stiponstage.nl ontdek je nog meer leuks en ook in theater is er veel voor en na de voorstelling te beleven.

Meer informatie

Website STIP theaterproducties: stipproducties.nl Website voor publiek: stiponstage.nl/VanHamelen


Theaterkrant:
In het verrassend duistere Van Hamelen & The Rats tackelen de makers het heikele thema van grensoverschrijdend gedrag in de entertainmentindustrie.” Marijn Lens
https://www.theaterkrant.nl/recensie/van-hamelen-the-rats-7/stip-producties/

Concept Lennart Monaster
Regie Freek den Hartogh en Gijs Nollen
Tekst Lucas de Waard
Muziek Freek den Hartoghpage1image1204126128
Spel & muziek Ruta van Hoof, Jacob de Groot, Eva van der Post, Scott Beekhuizen, Jordy Sanger
Vormgeving Dieuweke van Reij
Lichtontwerp Wilfred Loopstra
Productie Nadide Aslan
Beeld Arthur Mebiuspage1image1204147696