Sneue gevallen

Theater Sonnevanck

acteur

Reprisetournee 2 februari t/m 22 maart 2020

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: ‘De man die alles voor elkaar krijgen kan!’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie. Een ode aan de gevoelige mens. Gevoelens, ze liggen overal op de loer…

Recensies

“Met Sneue gevallen maakt Theater Sonnevanck jeugdtheater over het juist niet goed om kunnen gaan met al die prikkels. En slaagt daar op indrukwekkende wijze in met drie geweldige spelers en slimme beeld- en geluidseffecten.”
★★★★ Theaterkrant – 19 februari 2018 >> Lees recensie

“Drie fantastisch goede spelers, die precies weten hoe ze de aandacht van de kinderen moeten pakken”
★★★★ ilovetheater.nl – 22 februari 2018 >> Lees recensie

 

tekst Leon Brill
concept & regie Karlijn Kistemaker
compositie Wilko Sterke
spel & zang Yara Alink, Freek den Hartogh en Sophie Höppener
vormgeving Calle de Hoog
dramaturgie Flora Verbrugge
met dank aan Jos Nargy