Op de bodem

Orkater

acteur

4 april 2014 t/m 31 mei 2014, grote-zaaltournee

Alles wat je normaal gesproken gewend bent in een hotel is hier anders. Toch staat er met heel grote letters HOTEL op de gevel. De mensen hier zijn – ja, hoe moet je dat nou weer noemen? Het lijkt of ze hier eeuwig zijn of dat de tijd stilstaat. Er is geen uitgang, als ik achterom kijk zie ik alleen een muur.

Al meer dan zes jaar produceert muziektheatergezelschap Orkater met succes onder de noemer Orkater / De Nieuwkomers jaarlijks twee muziektheaterproducties van en door nieuw talent. Veel van deze muzikanten, acteurs, regisseurs en vormgevers hebben hun weg gevonden naar de kleine podia en festivals. De tijd is rijp om de stap te zetten naar de grote schouwburgen. Met Op de Bodem laat Orkater het publiek in heel Nederland, van Leeuwarden tot Maastricht, kennis maken met deze nieuwe generatie muziektheatermakers. Een uitdaging voor de makers. Een ontdekkingstocht voor het publiek. Orkater is verheugd dat de beste theaters van Nederland in een tijd van bezuinigingen ruimte bieden aan deze avontuurlijke aanpak. De voorstelling Op de Bodem gaat in april 2014 in Amsterdamse Stadsschouwburg in première.

tekst Oscar van Woensel
regie Michiel de Regt
compositie / muzikale leiding Erik van der Horst
spel en muziek Judith van den Berg, Freek den Hartogh, Erik van der Horst, Krisjan Schellingerhout, Jip Smit, Carolien Spoor, Hanna van Vliet, Sanne Vanderbruggen, Chiem Vreeken en Kofferband bestaande uit: Collin Linnekamp, Maarten Moerland, Jules Timmers, Houk van Warmerdam en Mees van Warmerdam
decorontwerp Janne Sterke
dramaturgie Janine Brogt