Nieuwkomersconcerten!

Orkater / De Nieuwkomers

acteur / muzikant

27 april t/m 30 april 2015

Theatraal concert
Sinds 2006 geeft Orkater ieder jaar een aantal jonge getalenteerde muziektheatermakers de kans om een voorstelling te ontwikkelen onder de vlag van Orkater/De Nieuwkomers. Nu slaan zij voor u de handen ineen voor een theatraal concert vol Orkateske rock-‘n-roll, vuige pop en swingende jazz.

De tienkoppige band bestaat uit acteurs en muzikanten van Orkater/De Nieuwkomers, denk aan de jonge honden van Lars Doberman (Jip van den Dool, Mattias van de Vijver) en de Kofferband (Houk en Mees van Warmerdam, Colin Linnekamp) brengen de beste nummers uit hun voorstellingen.

Expositie: Veertig jaar Orkater in beeld
In de Stadsschouwburg is tijdens de Orkater Vierdaagse een expositie te zien over veertig jaar Orkater. Coryfeeen als Loes Luca, Vincent van Warmerdam, Pierre Bokma en Erik van der Horst delen hun meest dierbare momenten uit hun Orkatertijd in tekst en beeld. Een aantal herinneringen zal live worden toegelicht door acteurs en muzikanten van de nieuwe Orkater-generatie, zoals Mees van Warmerdam, Thijs Maas en Jip van den Dool.

spel en muziek Jip van den Dool, Thijs Felperlaan, Freek den Hartogh, Colin Linnekamp, Matthijs van de Sande Bakhuijzen, Krisjan Schellingerhout, Wilko Sterke, Serin Utlu, Jules Timmers, Sanne Vanderbruggen, Mattias Van den Vijver, Houk van Warmerdam, Mees van Warmerdam