Mundschutz

Het Huis van Bourgondië

acteur

19 maart t/m 16 oktober 2010 kleine-zaalvoorstelling Het Huis van Bourgondië, Festival Cement, Festival Verse Waar

Vier mensen staan op een keerpunt in hun leven. Vier individuen proberen grip te krijgen op hun eigen lot. Maar dat lot in deze ongrijpbare wereld voelt groter en meedogenlozer dan ze ooit hadden gedacht. Een man die voor zijn ogen een vrouw in elkaar geslagen ziet worden en haar niet meer los kan laten, een vrouw die zich als een invalide voordoet om meer geld te verdienen, en een andere vrouw die zonder rijbewijs rondscheurt in haar auto en een man die inbreekt in zijn eigen huis. Ze zoeken naar wie ze zijn en of daar nog iets aan te veranderen is. Is het lot nog bij te sturen?

mundschutz (mondbescherming) van de Zwitserse theaterauteur en regisseur Sabine Harbeke (1965) is een schrijnende tekst die de eenzaamheid van de mens voelbaar maakt en in hartverscheurende situaties het menselijk onvermogen vormgeeft.

Annechien de Vocht regisseert een enscenering van deze gloednieuwe theatertekst. mundschutz werd in 2008 voor het uitgevoerd in Basel. Zij studeerde vorig jaar af aan de Toneelacademie Maastricht. Haar afstudeervoorstelling Omdat het er toch eens van moest komen maakte ze bij Het Huis van Bourgondië.

Deze tekst werd speciaal voor het Festival Verse Waar, dat in april 2010 in Breda plaatsvond, vertaald. Het Verse Waar festival introduceert buitenlandse theaterteksten in Nederland.

tekst Sabine Harbeke
vertaling Gerda Meijerink
regie Annechien de Vocht
spel Judith van den Berg, Jeroen Gunning, Freek den Hartogh en Sofieke de Kater
techniek Sander Salden