Missie Márquez deel 7, 8 & 9

Kompagnie Kistemaker

acteur / muzikant

15 t/m 23 juni 2018 Oerol, Tournee seizoen 2018/2019

Missie Márquez deel 7, 8 & 9
Winnaar BNG Theaterprijs 2019!

Missie Márquez is een twaalfdelige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Kompagnie Kistemaker maakte al zes succesvolle delen en werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017. Tijdens Oerol 2018 komen ze terug met de gloednieuwe delen 7, 8 & 9, daar te zien in het kader van ‘Atelier Alumni’, een nieuw programma van Oerol om voormalig Atelier Oerol-makers terug te halen naar het festival. In het najaar van 2018 zullen de nieuwe delen langs theaters touren.

Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met het boek Honderd jaar eenzaamheid. Haar oudoom maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om samen met haar kompanen door het boek te reizen. Sluit aan bij deze theatrale safari. Het is niet noodzakelijk om de vorige delen gezien te hebben.

In de nieuwe delen 7: De vlucht, 8: Het lot & 9: Een begin staat een echte reis centraal. Kompagnie Kistemaker is namelijk in Colombia geweest. Het land van Honderd jaar eenzaamheid. De plek waar het magisch realisme voor het oprapen ligt. Wie is Márquez? En hoe moet je zijn boek doorgronden? Met een professionele cameraman in hun kielzog en de beste paaldanseres van Colombia als gids heeft Kompagnie Kistemaker een documentaire gemaakt over hun zoektocht naar de kern van het boek. Tijdens de voorstelling zullen beelden uit Colombia en personages uit Nederland elkaar ontmoeten op het toneel.

“In dit paradijs van vocht en stilte, ouder dan de erfzonde, waar hun laarzen wegzakten in dampende oliepoelen en hun kapmessen zich door bloedende lelies en goudkleurige salamanders kliefden, werden de leden van de expeditie geplaagd door hun alleroudste herinneringen. (…) Terugkeren konden ze niet, want het pad dat ze zich onderweg hakten, sloot zich in korte tijd weer met een nieuwe vegetatie die ze bijna voor hun ogen zagen groeien. ‘Dat geeft niet,’ zei José Arcadio Buendía, ‘Het belangrijkste is, dat we de richting niet kwijtraken.’ ”

— Fragment uit Honderd jaar eenzaamheid

Missie Márquez deel 7, 8 & 9 zijn drie voorstellingen waarin muziek, litertuur, film en theater een wereld vormen waarbij werkelijkheid en illusie zich verenigen.

tekst, regie en spel Karlijn Kistemaker
acteurs Freek den Hartogh, Simon Heijmans, Chris Koopman & Sophie Höppener
scenografie Calle de Hoog
dramaturgie Céline Buren
productie Laura Savelkoul
camera Hans Bouma
montage Juan Morales Calvo
grafisch vormgeving Frank & Michiel
techniek Daan Hazendonk, Lucas de Groen
coproducent Theater Walhalla
met dank aan Jimmy-Pierre de Graaf, Alejandra Zabala, Niels Runderkamp, Igor Sorko, Simone Hogendijk, Marijke Schaap, Dennis Molendijk, Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Lira Fonds, Stichting Melanie