Joris & de Drakentemmers

Het Laagland

acteur

Tournee 4 maart t/m 28 mei 2017

Een vurig theateravontuur vol live muziek en zang voor iedereen van 8-108 jaar

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun families krijgen er een flinke dosis van mee tijdens JORIS & DE DRAKENTEMMERS.

Wie durft ten strijde te trekken tegen de Draak der Draken? Joris misschien. Joris weet alles van draken. Hij zou niets liever willen dan zich aansluiten bij de Drakentemmers, maar hij heeft eerst nog wat eigen monsters te overwinnen. Draken van het hardnekkige soort dat zich geniepig in je gedachten vast klauwt. Die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt. De hoogste tijd voor de Drakentemmers om bij Joris het juiste vuur flink op te stoken!

Geïnspireerd op de legende van ‘Joris en de Draak’ en de film ‘How to train your Dragon’ schakelt JORIS & DE DRAKENTEMMERS ongeremd van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé. Na Koning Arthur, Robin Hood en Peter Pan is Joris de nieuwste held, die bij Het Laagland een verrassend eigen ‘smoel’ met een actuele betekenis krijgt.

Familievoorstellingen van Het Laagland staan erom bekend dat ze zowel ouders als grote broers en zussen aanspreken. De enige voorwaarde is dat je minimaal 8 bent of óóit 8 bent geweest.

regie & concept Inèz Derksen
spel & muziek Joris Erwich, Karlijn Hamer, Freek den Hartogh/Lennart Monaster, Gijs Nollen & Folmer Overdiep
muzikale leiding Joris Erich
vormgeving Bas Zuiderland
kostuums Jorine van Beek
dramaturgie Ludo Costongs