Decamerone

Toneelgroep Maastricht

acteur

5 juni t/m 29 juni 2013 op locatie in Sibbe (vlakbij Valkenburg)

Op een prachtige buitenlocatie komen de verhalen van de Decamerone tot leven. Samen met schrijver Erik-Ward Geerlings en dramaturg Mart-Jan Zegers maakt Arie de Mol een speelse, eigen bewerking van Boccaccio’s meesterwerk, waarin een selectie uit de honderd verhalen theatraal worden gemaakt. Het publiek wordt uitgenodigd de drukte van de stad achter zich te laten en zichte laven aan eten, drinken, dans en toneel…

In de Decamerone ontvluchten zeven vrouwen en drie jonge mannen de stad Florence vanwege een pestepidemie. Tien dagen lang verblijven ze met elkaar in een villa in de heuvels en doden de tijd met eten, dansen en het vertellen van verhalen. De verhalen hebben als doel de dagelijkse ellende te overwinnen. Elk van de tien Florentijnen vertelt iedere dag één verhaal, na 10 dagen zijn dus al improviserend 100 verhalen ontstaan. Verhalen over de liefde, het verstand, het geluk, leugen en bedrog, de dood, seks en religie. Afhankelijk van wie vertelt, zijn de verhalen ondeugend van toon, soms grof, dan weer hoffelijk en elegant. Ze variëren van alledaagse anekdotes tot merkwaardig wonderbaarlijke gebeurtenissen.

Naar de roman van Giovanni Boccaccio
bewerking Erik-Ward Geerlings
regie Arie de Mol
spel Mieneke Bakker, Lore Dijkman, Lotte Driessen, Freek den Hartogh, Bram Van Der Kelen, Hans van Leipsig, Stephanie Louwrier, Krisjan Schellingerhout, Martijn van der Veen, Jessie Wilms, e.a.
decor- en kostuumontwerp Theo Tienhooven
lichtontwerp Gé Wegman
choreografie Jan van Opstal
zangbegeleiding Peter Weltens
dramaturgie Mart-Jan Zegers