De liefste wens

Rotterdams Philharmonisch Orkest / Phion

acteur

7 april 2022 t/m 9 juni 2022

Op een dag zitten alle dieren in het bos bij elkaar en vertellen ze wat hun liefste wens is. De eekhoorn vertelt zijn wens als laatste: een lied maken voor iedereen. En hij maakt het ook! Voordat iedereen weer naar huis gaat, zingen alle dieren het samen. Een muzikaal en herkenbaar verhaal van Toon Tellegen. Over onze wensen, grote dromen en diepe verlangens. Voor iedereen van 6 tot 106. Wat is jouw liefste wens?

Een muzikale fabel van Toon Tellegen voor thuis op de bank!

Het hele gezin kan genieten van deze muzikale familievoorstelling. Alle dieren van het bos vertellen wat hun liefste wens is. Ook de eenhoorn heeft een wens. Hij wenst een lied voor iedereen … Freek den Hartogh vertelt deze liefste fabel van Toon Tellegen, met muziek van Corrie van Binsbergen. Een prachtige voorstelling voor jong en oud, in Muziekcentrum Enschede.

Wat is je liefste wens?

Op een dag zitten alle dieren bij elkaar op de open plek in het bos en vertellen ze wat hun liefste wens is. De krekel wil elke dag jarig zijn, de duizendpoot wil graag vijfhonderd paar nieuwe schoenen – smaragdgroen met zilveren gespen en een klein zwart glimmend knoopje -, de eendagsvlieg wil een extra dag, de slak wil alle tijd hebben en de mier wil helemaal niets.

Muzikaal en herkenbaar

De eekhoorn komt als laatste aan de beurt. Zijn liefste wens is een lied maken voor iedereen. En terwijl de anderen aan het woord waren, heeft hij het lied gemaakt. Voordat alle dieren weer naar huis gaan, zingen ze het samen! Een muzikaal en herkenbaar verhaal over onze wensen, grote dromen en diepe verlangens. Voor iedereen van 6 tot 106.

De liefste wens is ontwikkeld door Phion i.s.m. het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Schrijver Toon Tellegen
Regie Sybrand van der Werf
Dirigent Manoj Kamps (Phion) / Adam Hickox (RPhO)
Acteur Freek den Hartogh
Compositie Corrie van Binsbergen
Decor/enscenering Cynthia Borst