De Held

Millstreet Films / VPRO / NFF

acteur

DE HELD is de boekverfilming van de literaire thriller van Jessica Durlacher, regie is in handen van Menno Meyjes. De hoofdrollen in de film zijn voor Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Kitty Courbois, Hans Croiset, Susan Visser, Thijs Boermans en Suus de Nies.

DE HELD verhaalt over Sara Silverstein, die net met haar familie teruggekeerd is uit Los Angeles. Ze is nooit in aanraking gekomen met geweld, dus als haar zoon zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich machteloos en verpletterd. Dan wordt ze aangevallen door een vreemde man en komt haar vader plotseling te overlijden. Als vlak daarna haar gezin ook nog slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. Houdt het allemaal verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Sara moet de familiegeschiedenis zien te ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt, en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

regie Menno Meyjes
scenario Jessica Durlacher en Menno Meyjes
cast Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Kitty Courbois, Hans Croiset, Susan Visser, Thijs Boermans, Suus de Nies, Markoesa Hamer en Freek den Hartogh
camera Jeroen de Bruin
muziek Merijn Snitker
sounddesign Gaby de Haan
kostuumontwerp Marion Boot en Marian van Nieuwenhuyzen
producent Koji Nelissen en Rachel van Bommel