De goede mens van Sezuan

Toneelgroep Maastricht

acteur

vanaf 30 oktober 2013 t/m 7 januari 2014 grote-zaaltournee

Toneelgroep Maastricht brengt na Shakespeare’s ‘Timon van Athene’ wederom een theaterklassieker die opvrolijkt en meesleept, maar ook aan het denken zet: ‘De goede mens van Sezuan’ van Bertolt Brecht. Het stuk confronteert ons met de vraag: wat betekent ‘het goede doen’?

Het is in ieder geval gemakkelijker gezegd dan gedaan. ‘De goede mens van Sezuan’ laat op een vrolijke, innemende, maar ook onthutsende manier zien, wat er allemaal bij komt kijken. En, zoals altijd bij Toneelgroep Maastricht en in de stukken van Brecht, mét muziek en liederen. Drie goden dalen af naar de aarde op zoek naar een goed mens. Ze belanden in een niet nader benoemd Aziatisch land, waar het hoertje Shen Te als enige bereid is hen onderdak te verlenen. De goden belonen haar met een fiks bedrag en geven haar de opdracht goed voor zichzelf te blijven zorgen én goed te doen voor anderen. Maar al snel wordt Shen Te belaagd door allerlei profiteurs en raakt ze bekneld tussen de consequenties van ‘goed willen doen’ en ‘geen nee kunnen zeggen’.

tekst Bertolt Brecht
regie / bewerking Arie de Mol
spel Jessie Wilms, Lore Dijkman, Gitta Fleuren, Freek den Hartogh, Mehrnoush Rahmani, Hans Trentelman, Martijn van der Veen, Saman Amini
decorontwerp Theo Tienhooven
kostuumontwerp Jorine van Beek
lichtontwerp Gé Wegman
dramaturgie Mart-Jan Zegers