De bezetenen

Toneelgroep Maastricht

acteur

21 februari t/m 20 april 2013 kleine-zaaltournee

Albert Camus’ toneelbewerking van Dostojevski’s roman ‘Demonen’ is een warmbloedig en explosief portret van een jonge generatie in chaotische tijden. Een groep mensen uit een welgesteld milieu leidt een zorgeloos en vrij leven, waarin al hun behoeften worden bevredigd. Maar onder die blinkende oppervlakte broeit een diep gevoel van leegte. Terwijl de ouders de schone schijn proberen op te houden, raken hun kinderen meer en meer ontworteld. Ze missen een doel, een perspectief. Bij de één leidt dat tot onvrede en woede, bij de ander tot onverschilligheid of juist het zoeken naar zingeving. Stuk voor stuk klampen ze zich aan iets vast: liefde, geweld, orde, wellust, chaos, religie, een overtuiging, een idee, een kind.

De voorstelling ging op 21 april 2012 in première in Maastricht en werd van 18 april t/m 19 mei 2012 als huisvoorstelling gespeeld in het Derlon Theater (De Bordenhal).

tekst Albert Camus
regie Arie de Mol
vertaling Dolf Verspoor
spel Gitta Fleuren, Freek den Hartogh, Hans van Leipsig, Stephanie Louwrier, Lennart Monaster, Krisjan Schellingerhout, Martijn van der Veen, Jessie Wilms
arrangementen band Freek den Hartogh
zangcoach Peter Weltens
decor- en kostuumontwerp Theo Tienhooven
lichtontwerp Gé Wegman
dramaturgie Mart-Jan Zegers