BIOGRAFIE
Freek den Hartogh (1986) is acteur, regisseur, theatermaker en componist. In 2009 studeerde Freek af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. In de afgelopen jaren werkte hij bij verschillende (muziek)theatergezelschappen als Orkater, Toneelgroep Maastricht, Theater Sonnevanck, Het Nationale Theater, Het Laagland, Stip theaterproducties, mcKASSETT, Circus Treurdier, Kompagnie Kistemaker, Laika (B) e.a. Ook werkt hij regelmatig met verschillende orkesten zoals Het NedPho, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest (Phion) en philharmonie zuidnederland. Daarnaast rondde Freek in 2021 de post-academische studie Docent Theater af aan de Toneelacademie Maastricht en geeft o.a. les op de Dutch National Opera Academy (DNOA), Jong Koninklijk Conservatorium, MBO Theaterschool Rotterdam.

RAAF
Freek is theatermaker en componist en samen met regisseur Rosa Peters vormt hij de artistieke leiding van RAAF muziektheater. Met RAAF maakt Freek ‘mythisch muziektheater’ voor jong en oud en hij schrijft de muziek voor alle voorstellingen. Sinds 2021 wordt RAAF meerjarig gesteund door het Fonds Podiumkunsten. Meer informatie over Freek en over RAAF vind je hier.

PRIJZEN
2021 Zilveren Krekel voor Zwijnenstal van Theater Sonnevanck en De Nederlandse Reisopera
2019 BNG Theatermakersprijs voor Missie Marquez deel 7, 8 en 9 van Kompagnie Kistemaker
2018 Zilveren Krekel voor Edward Scharenhand van Theater Sonnevanck, waarvoor Freek de muziek componeerde
2017 ZAPP Theaterprijs voor Joris & de Drakentemmers van het Laagland
2010 Het Gouden Ei (de Parade) voor Niet omkijken! van RAAF

A.R.T.
Freek is programme leader van A.R.T. (Anxiety Release Training) een onderzoeksplatform en trainingsbureau voor public speaking/retorica, het ontmantelen van podiumvrees en voor het trainen comfortabel te presteren buiten je comfort zone. @anxietyreleasetraining

Download cv